top of page
Estoy aquí y percibo
la grandeza del día

'Diccionario de mitos clásicos' en El culturista

Per Martí Crespo

















Aurelio González Ovies i María García Esperón (text) i Amanda Mijangos (il·lustració)

Editorial Gustavo Gili, 2019

Lectors avançats


Quan parlem de cultures clàssiques, a Occident ens referim a les civilitzacions grega i romana. A l’antiga Grècia, sota la influència de cultures anteriors com l’egípcia i la fenícia, es va gestar tot un univers de divinitats i d’herois per explicar les grans preguntes existencials dels humans, des de la fundació del món fins a la mateixa mort. Aquesta mitologia, feta de personatges increïbles i poderosos que es relacionaven directament amb les persones, van passar més endavant a la cultura romana, amb els noms canviats i algunes històries modificades.

Per explicar-nos el gran pes de la mitologia en els mons grec i romà, com també la història rere els seus principals déus i herois i els nexes d’unió entre les dues civilitzacions, el Diccionario de mitos clásicos ens exposa, un a un, els noms més importants dels mites clàssics: de la A d’Aracne a la Z de Zeus, el totpoderós pare dels déus i déu suprem de l’Olimp, la muntanya més alta de Grècia i considerada la residència de les grans divinitats.

El diccionari, il·lustrat amb un estil clàssic i els colors terrosos de les ceràmiques grecoromanes on sovint es representaven aquests mites, és una porta d’entrada ideal per descobrir en família un passat llunyà que, alhora, és més present que no ens pensem en la nostra cultura i, fins i tot, en la nostra quotidianitat. Us heu preguntat mai, per exemple, per què en diem sirenes, dels llums acústics que porten les ambulàncies i els camions de bombers que passen dia sí, dia també, per davant nostre?


Fuente: Culturista - Agenda cultural i familiar de Barcelona


8 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

MARCAPÁGINAS DE VIDA

Gloria Fuertes, gloriosa, cuánto agradecimiento a tu palabra honrada, a tus verbos sinceros, a tu grandiosidad, a tus limpias metáforas, a tu melancolía. Qué hermosas las mañanas en las que recitábamo

bottom of page